Mėsos kepimas ant iešmo yra vienas seniausių mėsos paruošimo būdų pasaulyje. Jis tuo pačiu yra ir pats lengviausias bei vienas greičiausių mėsos ant žarijų paruošimo būdų.
Skirtinguose kraštuose mėsos kepsnys ant iešmo yra vadinamas skirtingai: armėnai juos vadina chorovacais, gruzinai - mcvadžiais, graikai - suvlakiais, didžioji dalis Artimųjų Rytų - kebabais, o didelė dalis Vakarų civilizacijos - barbeque (nuo Karibų regione gyvenusios žmonių grupės Taino žodžio barbacoa, kuris reiškia mėsos kepimą virš ugnies ar žarijų), kuris šiais laikais apima labai platų mėsos paruošimo būdų skaičių.
Lietuvoje po II-ojo pasaulinio karo šis patiekalas įgavo šašlykų pavadinimą. Tuo pačiu ir daiktas kuriuo dažniausiai kepami šašlykai pradėti vadinti šašlykinėmis.
Mėsa šašlykinėse yra kepama ant žarijų naudojant iešmus, groteles ar kitus kepimo prietaisus.
Žarijas kepimui šašlykinėse galima pasiruošti kūrenant malkas, priklausomai nuo malkų sausumo, medžio rūšies ir sukapojimo smulkumo per 0,5 - 1 valandos. Šiais, visuotinio skubėjimo laikais, norint žarijas kepimui paruošti greičiau, galima naudoti iš anksto paruoštas medžio anglis ar briketus. Tokiu atveju žarijos naudojimui paprastai paruošiamos per 20 - 30 minučių. Vis dėlto, niekas neatstos žarijų pagamintų čia ir dabar naudojant tikras malkas.
Šioje kategorijoje Grill-ON Jums, mūsų lankytojai ir pirkėjai, pristatome platų šašlykinių pasirinkimą: nuo mažulyčių, tinkančių ruošti šašlyką nors ir 1 žmogui, iki išties didelių, skirtų pamaitinti visą grupę žmonių.
IEŠKAI ŠAŠLYKINĖS PIGIAU? UŽSUK Į MŪSŲ PARDUOTUVĘ VILNIUJE - SUBAČIAUS G. 58
IR BUS PIGIAU