Supjaustytą mėsą dedame į indą ir gausiai užberiame Santa Maria šašlykų prieskoniais. Mėsą kruopščiai sumaišome su prieskoniais.
Skonis gaunasi rūgštokas, todėl jam sušvelninti dar įberiame kelis valgomuosius šaukštus cukraus. Viską gerai išminkome.
Marinavimui įpilame nedidelę stiklinę vandens, ketvirtį stiklinės obuolių acto, stiklinę obuolių sulčių ir 3-4 valgomuosius šaukštus aliejaus.
Šašlykai turi būti drėgni, bet ne iki galo apsemti. Viską gerai išmaigome, kad mėsa tolygiai įgautų prieskonių. Indą dedame marinuotis kur nors vėsiai - parai.
Rezultatas ir išvados
Šašlykus kepame ant karštų žarijų apie 15 -20 min. iki išorinė pusė gerai apskrus. Šoninė turi netgi kažkiek padegti, nes riebalai apdega greičiau, nei iškepa sprandinės mėsa. Jei ant karštų žarijų prieš kepant primesite druskos, bėgantys riebalai susigers į druską ir mažiau rūks.
Taigi, šoninė kaip visuomet kiek apdegė, bet tai normalu, riebalai daug lengviau pagauna karščio. Šašlykai pavyko tikrai gerai, vos spėjome įamžinti likučius. Mėsa sultinga, lengvai kramtoma. Skonis saldžiai sūrus su rūgštumo priemaišomis. Mūsų atveju, puikiai įvertino visi valgytojai.