Kiaulienos sprandinės šašlykai raudonojo vyno marinate

Kiaulienos sprandinės šašlykai raudonojo vyno marinate

Įvairūs portalai mirga marga visokiais keistais receptais, bet kol nepabandai, tai ir nesužinai ar verta. Bandome kiaulienos sprandinės šašlykus raudonojo vyno marinate.
Šiam receptui mums reikės mėsos, raudonojo vyno, raudonojo vyno acto, druskos ir pipirų bei kelių džiovinto lauro lapų.
 

Tuomet paruošiame mėsą supjaustydami ją 3-4 cm pločio ir 5-6 cm ilgio gabaliukais. Mėsos skaičiuokite apie 250 – 300 g žmogui. Supjaustytą mėsą dedame į dubenį ir apibarstome druska ir pipirais pagal savo skonį bei džiovintais lauro lapais. Gerai įtriname prieskonius į mėsą ir užpilame ją raudonuoju vynu. Taip paruoštą mėsą galima padėti marinuotis kokiom 6 valandom vėsiai, arba galime įpilti šlakelį raudonojo vyno acto ir taip sutrumpinti marinavimą iki poros valandų. 

Kepimas ir rezultatas

Kepame virš žarijų 15-20 min. iki jie gražiai apskrunda. Pavartome kas kelias minutes.
Šašlykas sočiai prisigėrė raudonojo vyno ir net iškepus buvo sodriai bordo spalvos. Visiems valgiusiems tai buvo labiausiai neįprasta, nors skonis buvo visai malonus ir jautėsi raudonojo vyno prieskonis.
Eksperimentavimui visai neblogai, tačiau dažnam kepimui šio recepto nenaudočiau. Tačiau čia juk skonio reikalas - nepabandęs nesužinosi.
  

  • Prenumeruok ir laimėk

    Naujienlaiškio užsakymas

    Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite 5 % nuolaidą pirmam krepšeliui (nuolaidos kodą gausite el. paštu).

    www.grill-on.lt komanda karts nuo karto atsiųs Jums naujienlaiškį, kuriame rasite informaciją apie prekių naujienas, akcijas ir atrakcijas.