1 litrui vandens reikia 25 g druskos, 30 g cukraus, 1 lauro lapo, saujelės (10 žirniukų) pipirų, 1 skiltelės česnako. Sūrimo paruošimas yra be galo paprastas, tiesiog į vandenį reikia suberti visus jo ingredientus išskyrus česnaką, vandenį užvirinti, sudėti česnaką ir palaukti, kol sūrimas atvės. Ir jau galima naudoti.
1 kg mėsos reikia apie 1-1,5 litro sūrimo.
Supjaustytą mėsą dedam į indą, ant viršaus užpilame sūrimo, kad apsemtų. Mėsą šiek tiek pamaigome ir padedame kur nors ne šaltai porai valandų, max.
Sūdant mėsą sūrime, mėsa pasisavina šiek tiek drėgmės kartu su druska, cukrumi ir kitomis sūrime esančiomis medžiagomis. Mėsos svoris padidėja 6-10 %.
Šitaip pasūdžius mėsą, ją ištraukiame iš sūrimo ir apiprieskoniname prieskoniais, šiuo atveju portugališku BBQ prieskonių mišiniu Churrasco be druskos. Ir jau galima eiti kepti.
Rezultatas ir išvados
Šašlykus kepame ant karštų žarijų apie 15 -20 min. iki išorinė pusė gerai apskrus.
Šašlykams iškepus, vos spėjau juo įamžinti. Skonis gavosi sodrus, truputį aštrokas, bet ne per daug.
Mėsa labai minkšta ir lengvai kramtoma. Beveik tobula.